rólam

BIOGRÁFIA

Malakuczi Bence vagyok, dobos, doboktató.

18 évesen a továbbtanulás idejében jött az a fordulópont az életemben, amikor elhatároztam, hogy a zenéléssel és az ahhoz kapcsolódó szakmákkal akarok foglalkozni. Keresgélve a lehetőségek között találtam rá a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola jazztanszakára, amelyet 2017-ben sikeresen el is végeztem. Tanulmányaim alatt a szakma legjobbjaitól tanulhattam: Szendőfi Péter, Baló István, Tálas Áron, Nagy János, Birta Miklós, Mits Márton, csak hogy néhányat említsek a nevek közül. A főiskola 6 szemesztere alatt rengeteg dologgal bővült az eszköztáram és nagyszerű zenészeket ismerhettem meg. Megtanultam hogyan kell játszani más muzsikusokkal együtt, rávilágítottak a hiányosságaimra és sok jó zenét kezdtem el hallgatni. 

Az alap stílusismereteimet mind a jazz, pop, rock, funk, blues, latin az iskola tanárainak köszönhetem. Itt ismerhettem meg olyan előadókat, akik meghatározóak a zenében, mint például Chick Corea, Miles Davis, Marcus Miller, Herbie Hancock, The Brecker Brothers, Snarky Puppy, Cory Wong. Több dobos ekkor vált a kedvencemmé, mint például Benny Greb, Jojo Mayer, Chris Coleman, Dave Weckl, Steve Gadd, Dennis Chambers, Eric Moore, Steve Smith, Borlai Gergő, Nate Smith, Luke Holland, Anika Nilles. 

A főiskola mellett igyekeztem több zenekarban részt venni. Ezek többnyire rock, metál formációk voltak, de akadt köztük reagge, illetve partyzenekar is. Nyitott vagyok sok stílusirányzat iránt, így szerettem volna több szituációban helytállni és kipróbálni magam. A The Trusted One nevű zenekar 2019-ig prioritást élvezett, velük több kislemezt, videoklipet felvettünk, az ország több pontján és azontúl is felléphettünk. Sok-sok klubkoncertet megcsináltunk, a háttérmunkák, koncertszervezés világába szintén velük kóstoltam bele. 2 évet a Sunbabiez post-indie powerpop trióval zenéltem, velük hasonló a történet, mint az előbbivel, a Pozitív zenekarral bő fél évig dolgoztam együtt. A fóti székhelyű Simple Partyzenekarral lagzik, esküvők és céges bulik körein vagyok túl, velük is volt szerencsém az ország több pontját bejárni. Az idő múlásával más feltörekvő zenekaroktól is kaptam még felkéréseket egy-egy stúdió és session munkára. A tanulás, a próbák, a koncertek mellett 2015-ben kezdtem el magánúton oktatni gyerekeket és felnőtteket egyaránt. 

A diploma után a budapesti Vienna Konservatorium művész-tanári képzésén a pedagógusi készségeimet fejlesztettem. Itt Pusztai Csabától, illetve magánúton Benkó Ákostól vettem még dobleckéket. 

2018-ban a jászberényi Palotásy János Alapfokú Művészeti Iskolában ütőtanári pozícióban tevékenykedtem. Oláh Roland kollégámmal ketten dolgoztunk a tanszakon azon, hogy minél ügyesebb növendékeket képezzünk ki. Klasszikus ütő és jazzdobot tanítottunk a gyerekeknek. Itt láthattam bele milyen egy állami intézményben oktatni, személyre szabott tanmeneteket készítettünk, vizsgáztattunk, motiváltuk a nálunk tanulókat. Jelenleg a budapesti Dobboltban és Próbazónában dolgozok, tanítok, valamint a Hybrid Park – Linkin Park tribute band és a Heathens – Twenty one pilots tribute együttesekkel zenélek aktívan. Hangtechnikai tanulmányaimat a Budapesti Innovatív Technikumban kezdtem meg. 

A magánoktatásom fejlesztése alatt fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy újabb szintre emelem az eddigi munkafolyamataimat, és önálló dobiskolát hozok létre MB Drums néven. Egyesítem a saját tapasztalataimat és tanultakat a saját módszereimmel és tudásom szerint a lehető legjobban igyekszem átadni azokat a növendékeimnek. Célom, hogy az itteni tanulók megtapasztalják a dobolás és a zenélés örömét, saját magukhoz mérve a legjobbat hozzam ki önmagukból. Lehet a cél csupán hobbi zenélés, a dobolás újrakezdése, a család vagy barátok lenyűgözése, zenekar alapítás vagy akár egy sikeres konzervatóriumi felvételi. Én azon leszek, hogy valóra váltsák az elképzeléseiket.

DISZKOGRÁFIA

VIDEÓK

Drum cover